A BORS Magazin is készített velünk egy interjút pár évvel ezelőtt, az alábbiakban olvashatjátok:

Gördeszkalapokat készít Bolvári Dániel, az Éden Hotel első szériájának szereplője, akinek eredeti szakmája bútorasztalos.

– Már Budapesten is volt egy műhelyem, de nem jöttek be a számításaim, így visszaköltöztem a szülővárosomba, Veszprémbe. Ekkor, 10 éve kezdtem el gördeszkákkal foglalkozni – mesélte a Borsnak a ma 38 esztendős, dip­lomás férfi. Több száz des­zkát készített már, és egy sa­ját márkát is létrehozott, amit a volt kutyája után Cirusnak nevezett el.

– Nemrég egy német srácnak faragtam egy speciális darabot, amelyhez több réteg bambuszt, karbont és kanadai juhart is használtam. Lehet a fatípus, a grafika, a szövet, a ragasztás, a forma és a hajlítás változtatásával is játszani. A grafikát a deszka aljára eleinte külföldről rendeltem, most már azt is saját kezűleg oldom meg.

Dániel 95 százalékban külföldi megrendelésre dolgozik. Egy átlagos deszkája 15 ezer forintba kerül, de a határ a csillagos ég. Csinált már ezüstberakásos, bőrrel borított deszkát, de – szó szerint – vadabbat is:

Néhány éve kimentünk egy vadasparkba, ahol bedobtunk pár, lazaccal bekent, nyers deszkát a medvék közé. Az állatok jól összekarmolták őket, majd valódi gördeszkát fabrikáltam belőlük. Árverésen keltek el.

Az eredeti cikk itt érhető el.